Abonnementen vergelijken

Het vergelijken van een telefoon abonnement

Het aanschaffen van een nieuwe telefoon is niet de meest gemakkelijke keuze. Daarnaast is een abonnement bijna niet meer weg te denken bij een telefoon. Waar vroeger gebruik werd gemaakt van prepaid, wordt dit nu bijna niet meer gedaan. Een telefoonabonnement kan in twee manieren aangeschaft worden, namelijk in combinatie met een telefoon of zonder telefoon, wat Sim Only wordt genoemd. Bij een abonnement in combinatie met telefoon zijn de maandelijkse kosten uiteraard duurder, aangezien de telefoon ook afbetaald moet worden.

Er zijn abonnementen waar de prijs van de telefoon volledig verwerkt is in de maandelijkse prijs en er zijn ook abonnementen waar er nog eenmalig een bedrag moet worden bijbetaald voor de telefoon. Vaak lijkt de laatste keuze in eerste opzicht de beste, simpelweg omdat de maandelijkse kosten lager zijn. Wanneer je het bedrag van de eenmalige aanschaf echter bij de maandelijkse kosten berekend komt dit vaak duurder uit dan je bij voorbaat dacht.

Welke zaken van je abonnement vergelijken?

Wellicht is de prijs het eerste waar je oog op valt. Als je aan abonnement ziet waarvan de prijs eigenlijk te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. Lees alles goed door en kijk of er niet nog extra kosten verbonden zitten aan de telefoon of aan het afsluiten van het nieuwe abonnement. Als dit verder allemaal klopt dan heb je een goede deal te pakken. Tegenwoordig is internet op de mobiel ook erg populair. Kijk goed of je wel de hoogst mogelijke internetsnelheid kunt halen met dit abonnement en ook of de gekozen telefoon dit wel aan kan. Vergelijken is eenvoudig. Gebruik bijvoorbeeld de vergelijker van Nederland Breedbandland voor mobiel internet om eenvoudig een keuze te kunnen maken.

Bellen en sms'en wordt steeds minder gedaan en dit is ook terug te zien in de abonnementen. De hoeveelheid internet bepaald voor het grootste gedeelte de prijs van een abonnement en de belminuten en sms'jes steeds minder. Via verschillende applicaties die gebruik maken van internet kan er ook al gechat en gebeld worden, waardoor bellen en sms'en via de 'normale' weg steeds minder voorkomt.

Terug naar overzicht