Adobe pakket

Adobe pakket, welke keuzes zijn er?

Adobe Systems voorziet vrijwel de gehele wereld van slimme software op het gebied van grafische toepassingen en tools. Ze zijn bij veel mensen bekend van Adobe Reader, wat gratis te downloaden is. De uitgebreidere variant genaamd Adobe Reader Pro is echter niet gratis te downloaden. De belangrijkste tak voor Adobe zijn de programma's in het Creative Cloud pakket. Gemaakte bestanden kunnen in een cloud opslag worden bewaard, waardoor dit geen extra plaats in beslag neemt op je computer of tablet. Voorheen was dit echt fysiek te koop, maar tegenwoordig is het enkel te downloaden en te gebruiken middels een online licentie. Het distributiemodel is dus veranderd maar de onderlinge software modules zijn gelijk gebleven.

Creative Cloud

Tegenwoordig draait alles om de Adobe's Creative Cloud. Het is een combinatie van desktopprogramma's en mobiele apps, die met elkaar verbonden zijn via Adobe Cloud. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om bestanden in een cloud opslag te bewaren en ook Adobe gaat hier in mee. Adobe biedt je de mogelijkheid om per maand te betalen of om een heel jaar vooruit te betalen. Alle updates zijn gratis en horen dus bij de licentie. De genoemde programma zijn onderdeel van de Creative Cloud, maar kunnen ook los worden aangeschaft.

Photoshop / Lightroom

Alles wat je als fotograaf nodig hebt om je foto te selecteren, archiveren en bewerken vind je in dit pakket. De belangrijkste programma's waar je toegang voor krijgt zijn Photoshop en Lightroom. Met deze programma's kun je al je foto's op een professionele manier bewerken. CreativeSync maakt het mogelijk dat je de foto's die je maakt ook kan bewerkend en ordenen op bijvoorbeeld je telefoon. Je bewerkingen worden bijgewerkt waardoor je op alle andere locaties verder kunt gaan met wat je bijvoorbeeld op je tablet hebt gemaakt.

Adobe Indesign

Met Indesign kun je snel en gemakkelijk je eigen kunstwerk maken. Indesign wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van flyers, brochures, visitekaartjes tijdschriften en boeken. Het programma bestaat al sinds 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste desktop publishing programma's.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is het programma voor het ontwerpen van logo's, illustraties en vrije ontwerpen. Het programma maakt gebruik van zogenaamde vectorafbeeldingen, waarbij de kwaliteit van een afbeelding niet zal verminderen wanneer er wordt ingezoomd.

Adobe Premiere Pro

Met Adobe Premiere Pro kun je de meest uitgebreide video's maken. Het programma wordt niet allen gebruikt door consumenten die een leuke filmpje willen maken, maar zelfs door professionele filmmakers. Er zijn professionele Hollywood films die bewerkt zijn middels Adobe Premiere Pro, dus er bestaat geen twijfel dat dit programma doet wat het belooft.

Adobe Acrobat Pro

Met Adobe Acrobat Pro kun je PDF-bestanden op een zeer professionele wijze bewerken, maken en opslaan. Zelfs papieren documenten kun je bewerken met Acrobat Pro. Ook kun je gemakkelijk je handtekening toevoegen, zodat je niet steeds documenten hoeft uit te printen en weer in te scannen.

Acrobat Dreamweaver

Het programma werd oorspronkelijk ontwikkelt door Macromedia en werd later overgenomen door Adobe. Met Dreamweaver kun je websites ontwerpen op een professionele manier, vanuit het 'What You See Is What You Get' principe. Bewerking die je maakt worden dus direct zichtbaar, waardoor het bewerken van een website duidelijker wordt.

Terug naar overzicht