Beleggingssoftware van brokers

Beleggingssoftware van brokers

Wanneer je online wilt beleggen is het belangrijk om een geschikte broker te kiezen. Heb je een gepaste broker gevonden? Dan is je hoogstwaarschijnlijk al een beleggingssoftware aangeboden. Veel brokers bieden namelijk een zelfontwikkelde software aan waarmee de klanten dan kunnen beleggen in allerlei beleggingsproducten zoals aandelen, obligaties of beleggingsfondsen en etf's. Dit is natuurlijk super handig omdat je zo niet meer op zoek hoeft naar een andere beleggingssoftware. We vertellen hieronder wat belangrijke kenmerken zijn van een beleggingssoftware en hoe de softwareprogramma's van bestaande brokers ervaart worden.

Belangrijke kenmerken van beleggingssoftware

Vooral als beginnende belegger is het moeilijk om te bepalen of een beleggingssoftware goed is. Je weet namelijk nog niet precies wat de mogelijkheden zijn. Om te bepalen of een beleggingssoftware 'acceptabel' is, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zo moeten de kosten van de software niet te hoog zijn. Hoeveel pips worden er per positie ingenomen? En hoe hoog zijn de transactiekosten? Als je met relatief lage inlegwaarden belegt, dan merk je al snel dat deze kosten uiteindelijk een grote last gaan vormen. Immers, je kapitaal is nog niet zo groot en de kosten blijven maar toenemen. Ook moeten de aangeboden informatiebronnen, zoals grafieken en tabellen, kloppen en vrij eenvoudig te lezen zijn. Deze grafieken en tabellen bepalen grotendeels wat voor posities je gaat openen, dus is het belangrijk dat ze honderd procent accuraat zijn. Tot slot moet het aanbod van beleggingsproducten breed genoeg zijn, omdat je anders maar weinig mogelijkheden hebt en je risico's niet zo goed kan spreiden.

Bekende brokers en hun beleggingssoftware

Bekende brokers, zoals Flatex, e Toro en DeGiro worden in het algemeen goed beoordeeld. Hun beleggingssoftware is prima om mee te beleggen en de brokers zijn zeer betrouwbaar. Wel verschillen de softwareprogramma's in enkele opzichten van elkaar. Zo hanteert Flatex erg lage transactiekosten voor beleggingen, terwijl die van eToro weer relatief hoog zijn. En hoe je wel in forex kan traden bij Flatex en eToro, kan dit weer niet bij DeGiro. Het is dus belangrijk om je van te voren in te lezen over de mogelijkheden van een broker, omdat je anders hoge kosten moet betalen of niet eens in je gewenste beleggingsproduct kan beleggen.

Terug naar overzicht