Computeren voor Dummies

Computeren voor Dummies

Ongetwijfeld heb je ooit wel eens een 'voor Dummies' boek gezien. De enorme, constant groter wordende boekenreeks behandeld ook een groot aantal computer gerelateerde onderwerpen die voor sommige mensen als moeilijk ervaren worden. De boekenreeks staat er om bekend dat de onderwerpen zo leuk en luchtig mogelijk worden behandeld, maar wel serieus genoeg dat je er daadwerkelijk wat van leert. Dat is ook de reden dat de 'voor Dummies' cursus boeken zo populair zijn geworden en er constant nieuwe bij blijven komen. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat veel onderwerpen constant veranderen. Een boek over een bepaalde versie van Windows is na een aantal jaar weer niet meer zo relevant, aangezien er weer een nieuw besturingssysteem van Windows is.

Speciaal voor kids en senioren

In de Dummies boeken zijn een aantal aparte categorieën te vinden. Zo zijn er een aantal boeken speciaal voor senioren en een aantal boeken speciaal voor kleine kinderen. Deze zijn zodanig geschreven dat ze makkelijk te begrijpen zijn. Voor senioren kan het gebruiken van een pc iets volledig nieuws zijn en gaat er een wereld voor ze open als ze met familieleden kunnen chatten en foto's kunnen verzenden. Voor kinderen is het leuk om een interesse te stimuleren, zoals bijvoorbeeld een boek over computeranimaties zodat je kind zijn of haar eigen cartoon kan maken.

Internet voor Dummies

Een van de meest populaire boeken is internet voor Dummies. Het boek omvat alles wat met internet te maken heeft, van verschillende browsers tot email en van social media tot blogs. Eens in de zoveel tijd komt er een nieuwe versie die weer volledig up-to-date is, zodat je altijd verzekerd bent van de laatste relevante informatie.

Office voor Dummies

Microsoft Office wordt dagelijks enorm veel gebruikt. In de Dummies boekenreeks zijn boeken te vinden die zich op Office in het algemeen richten, maar ook boeken die zich helemaal richten op één programma binnen Office. Zo zijn er boeken te vinden speciaal voor Word, Excel, Powerpoint en Outlook.

Apple en Android voor Dummies

In de boekenreeks zijn verschillende Dummies boeken te vinden over allerlei Apple en Android producten. Er zijn boeken te vinden over de iPhone, iPad, Apple Watch, Android tablet en Android smartphone. Er is dus altijd wel een boek dat perfect bij jou past. Daarnaast zijn er nog veel meer hardware en software gerelateerde boeken die hier nog niet genoemd zijn.

Meer computer cursussen vinden? Lees dan bijvoorbeeld de computer cursus tips van het Alle opleidingen en cursussen portaal.

Terug naar overzicht