Computerspellen

De ontwikkeling van computerspellen

Computerspellen, ook wel games genoemd, zijn in een zeer korte tijd enorm ontwikkeld en uitgebreider dan ooit geworden. De eerste computerspellen die er voor gezorgd hebben dat er nu zoveel verschillende games te spelen zijn stammen al uit de jaren 50. Waar het ooit begon met enkel wat bolletjes en streepjes op een scherm zijn er nu games met werelden zo uit gebreid dat je uren of dagen bezig bent om alles te ontdekken.

Niet alleen zijn de spellen uitgebreider geworden, maar ook de grafische weergave is tegenwoordig soms zo goed dat je twijfelt of het nu een animatie of een echt persoon is in het spel. Best een indrukwekkende ontwikkeling als je nagaat waar de technologie was in de jaren 50, of zelfs 1972 toen het bekende spel Pong voor het eerst werd uitgebracht. Deze eerste spellen zijn eigenlijk geen echte computerspellen te noemen, omdat deze niet op een computer maar op alternatieve elektronica gespeeld worden. Echter zijn dit wel echt de grondleggers van het gamen zoals we dat nu kennen en worden deze toch echt tot de eerste computerspellen ter wereld gerekend.

Best verkopende games aller tijden

De best verkopende spellen aller tijden zijn geen standaard computerspellen, maar spellen die bij een spelcomputer horen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Playstation of een Xbox. Tot op heden is het best verkopende spel aller tijden Wii Sports, voor de Nintendo Wii. Van dit spel zijn meer dan 82 miljoen exemplaren verkocht. Dit spel werd uitgegeven in 2006, hetzelfde jaar als waarin de Wii geïntroduceerd werd. Het bekende Mario Kart hoort ook bij de meest populaire spellen aller tijden, met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren. Opvallend is dat dit spel al in 1985 werd uitgegeven, in tegenstelling tot veel van de meest populaire spellen die toch al snel 20 jaar later werden uitgebracht.

De Wii blijft in dit rijtje enorm populair, zo heeft Mario Kart Wii namelijk meer dan 35 miljoen verkochte exemplaren en Wii Sports Resort meer dan 32 miljoen verkochte exemplaren. Erg populaire spellen voor de Game Boy zijn Pokémon rood en blauw en tetris. Allemaal spellen uit de jaren 80 en 90, maar met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren per stuk. Opvallend uit dit overzicht is dat alle genoemde spellen maar van één fabrikant zijn, namelijk Nintendo.

Bekijk het grootste aanbod van videogame toebehoren op de website van Conrad:

Conrad.be-banner

Terug naar overzicht