Games: voor pc, spelcomputer en telefoon

Het spelen van games op een pc of spelcomputer is bijna niet meer weg te denken uit het standaard beeld dat ontstaan is bij een computer. Het is vrij laagdrempelige manier van het maken van plezier, maar vooral ook van ontspanning. Waar dat je er na een lange werkdag voor kiest om op de bank te ploffen en tv te kijken, kun je er ook voor kiezen om een paar spelletjes te spelen. Niet alleen kan dit je helpen om te ontspannen, dit kan ook voor meer stimulatie van de hersenen zorgen, met name door de competitieve component.

Het is natuurlijk wel belangrijk om er voor te zorgen dat het gamen niet een te groot deel van je leven in beslag gaat nemen. Het belangrijkste negatieve effect van gamen is dat je vrijwel altijd stil zit tijdens het spelen. Dit kan als gevolg hebben dat je inactief wordt en dit is natuurlijk erg ongezond. Zorg er daarom voor dat je altijd nog genoeg beweging krijgt op een dag en je geen lichamelijke klachten overhoudt aan je gamingsessies.

De brede mogelijkheden van pc gamen

De mogelijkheden om spelletjes te spelen op je pc zijn enorm. Niet alleen zijn er veel verschillende websites die duizenden gratis spelletjes aanbieden, bijna alle professionele games komen ook uit voor de pc. Hierdoor zijn de mogelijkheden enorm en doordat Xbox van Microsoft is zijn Xbox controllers zonder enige moeite te gebruiken op je pc. Hierdoor blijft het gemakkelijk om je personage(s) in het spel met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te gebruiken en niet afhankelijk te zijn van je toetsenbord.

Gamen op een spelcomputer

Er zijn spelcomputers, of consoles, die speciaal ontwikkeld zijn om games mee te spelen. Enkele voorbeelden van populaire spelcomputers zijn de PlayStation en de Xbox. Allerlei verschillende games kunnen worden aangeschaft en afgespeeld middels de spelcomputer. Deze kan makkelijk aan een tv scherm gekoppeld worden om zo het gewenste spel te kunnen spelen. Deze spelcomputers kunnen ook verbonden worden met het internet zodat je online met je vrienden kunt spelen. Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om te gamen.

Onderweg gamen: op de telefoon of tablet

Games voor je telefoon of tablet worden steeds vaker gebruikt en ook steeds professioneler. Vele spelletjes worden gemaakt door een professionele ontwikkelaar en zijn vaak voorzien van reclame. Wanneer iemand geen reclame meer wilt bestaat er vaak de mogelijk om dit uit te zetten, tegen betaling uiteraard. Ook zijn er spelletjes die gratis te spelen zijn, maar met een restrictie op bijvoorbeeld aantal levens of punten. Hier moet de speler dan een bepaalde tijd op wachten, of deze kunnen gekocht worden.