Geld besparen op je telefoon

Hoe je geld kunt besparen op je mobiele telefoon

Er zijn veel manieren waar je op kunt letten om een aantal euro's te besparen op je mobiele telefoon en abonnement. Op deze pagina vind je een aantal slimme bespaartips om er voor te zorgen dat je niet onnodig te veel betaald of onbewust ergens aan vast zit.

Verleng je abonnement niet

Als je 2-jarige contract afloopt krijg je altijd de mogelijkheid om deze te verlengen. Besef wel dat je in de afgelopen 2 jaar je telefoon al hebt afbetaald. Als je voor het verlengen van je abonnement wilt kiezen kun je net zo goed een veel goedkopere Sim Only kiezen. Vaak zijn deze ook nog eens veel flexibeler op te zeggen als je toch weer een nieuwe telefoon met abonnement wilt aanschaffen.

Koop niet het allernieuwste model

Het is natuurlijk een soort hebbedingetje om de allernieuwste mobiele telefoon te hebben, maar vaak zijn deze behoorlijk duur. Het oudere model heeft misschien net die ene extra optie niet, maar kan je al snel meerdere euro's per maand schelen in je abonnement. Wees dus slim en laat je niet verleiden door direct het allernieuwst model te kopen, zo kun je behoorlijk wat geld besparen.

Wifi is je beste vriend

Zorg dat je overal waar mogelijk is gebruik maakt van wifi. Hierdoor gebruik je geen data van je abonnement zodat je ook niet over je bundel heen zul gaan. Als je thuis constant op wifi zit dan bewaar je de data voor momenten dat je deze echt nodig hebt.

Hou je datagebruik bij / zet datastop aan

Veel telefoons hebben al een mogelijk om je dataverbruik in te zien bij de instellingen. Heb je dit niet, installeer dan een applicatie die dit wel kan. Hierdoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan doordat je veel over je bundel gaat. Heb je een datastop vanuit je provider, gebruik deze dan! Zodra je bundel op is wordt je verbinding met het internet direct verbroken en kun je dus niet over je bundel heen gaan.

Kies een uitgebreide bundel

Misschien denk je dat dit helemaal geen bespaartip is, maar dat is het toch echt. Als je een bundel hebt die te klein is loop je de kans om vaker buiten je bundel te gaan. De kosten die je buiten de bundel maakt zijn altijd erg duur dus kan dit snel oplopen. Een slimme manier om op de lange termijn geld te besparen is dus door een abonnement te kiezen dat ruim genoeg is.

Je telefoon laten verzekeren

Eigenlijk is dit geen echte bespaartip, maar meer iets voor de zekerheid. Het kan goed dat er gedurende je abonnement niks met je telefoon gebeurd, maar het kan ook zo zijn dat hij binnen twee weken kapot valt. Dit is een overweging die je moet maken en wil je dit niet doen, koop dan een goed beschermhoesje zodat je telefoon niet bij het eerste stootje een barst krijgt. Meer info over een kostbaarheden verzekering vind je op Allesoververzekeringen.info. Hier vind je een uitleg van de meeste verzekering vormen en mogelijkheden om online een verzekering af te sluiten.

Terug naar overzicht