Office pakket

Wat zit er allemaal in een Microsoft Office pakket?

Microsoft Office werd geïntroduceerd in 1989 om een bundel van producten van Microsoft aan te geven. Een Office pakket bestaat uit de belangrijkste programma's van Microsoft, welke zowel voor consumenten als zakelijke gebruikers uitgebreid worden gebruikt. Er worden nog wel eens programma's toegevoegd en weer verwijderd aan het pakket, maar het grootste gedeelte zal hetzelfde blijven omdat deze software onmisbaar is geworden in het dagelijkse leven. De genoemde programma's kunnen allemaal deel uitmaken van een Microsoft Office pakket.

Word

Microsoft Word is wellicht de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld. In 1991 werd de eerste officiële versie van Word zoals we die kennen beschikbaar gemaakt en sindsdien is het uitgegroeid tot een uitgebreid programma waarmee je allerlei tekstbestanden kunt maken. Extra's als een spellingscontrole, tabellen invoegen en kop- en voetteksten zorgen ervoor dat gebruikers uitgebreide bestanden kunnen maken.

Excel

Microsoft Office Excel is een rekenbladprogramma (spreadsheet-programma) welke al vele jaren de marktleider is. De software wordt veelal gebruikt voor financiële berekeningen en is ook erg handig om modellen en tabellen samen te stellen.

PowerPoint

Wanneer je een presentatie moet geven kan het ondersteunend werken om een aantal relevante dia's te laten zien. Met PowerPoint kunnen gebruikers eenvoudig dia's maken en deze opmaken naar eigen voorkeur. Ook kunnen er foto's worden toegevoegd en kan de presentatie interessanter worden gemaakt met speciale overgangen, muziek en filmpjes.

One Note

One Note is een programma waarmee makkelijk en snel een notitie kan worden gemaakt. Verder kunnen gebruikers snel zoeken in secties, gemaakte groepen en notitieblokken.

Outlook

Met Microsoft Office Outlook kunnen gebruikers niet alleen e-mails versturen en ontvangen, maar ook afspraken aanmaken, taken opschrijven, notities bewaren en contacten beheren. Het is daarom meer dan alleen een e-mailclient, maar behoort tot de zogenaamde groupware categorie. Dit is een software waarmee gebruikers gezamenlijk een soort doel kunnen behalen.

Publisher

Microsoft Publisher is een desktoppublishing programma waarmee de gebruiker meer kan aanpassen dan bij Microsoft Word, maar minder dan bij Adobe InDesign. Publisher is echter niet niet populair bij commerciële drukkerijen, aangezien er veel belangrijke functies missen zoals lettertypen, schaduw en transparantie. Het programma is ook alleen beschikbaar voor Windows en niet voor alternatieve besturingssystemen.

Access

Microsoft Acces is een database applicatie waarmee gebruikers allerlei gegevens in kunnen verwerken. Ook kan er een frontend mee worden beheerd, waardoor onder andere formulieren en rapporten opgeslagen en ingezien kunnen worden.

InfoPath

Met InfoPath kunnen formulieren ontworpen worden. Vervolgens kunnen werknemers of andere gebruikers deze gemakkelijk invullen. De ingevulde formulieren kunnen gemakkelijk op één locatie worden opgeslagen waardoor de resultaten snel kunnen worden ingezien.

Lync

Microsoft Lync is net als Skype een communicatietool. Gebruikers kunnen met elkaar chatten, bellen en een videogesprek aangaan. Lync is ontworpen voor de zakelijke markt en is eigenlijk een soort opvolger van Windows Messenger, waarvan de laatste versie is uitgekomen in augustus 2008.

Project

Project is een Enterprise Resource Planning (ERP) programma bedoeld voor middelgrote en grote bedrijven. Er zijn modellen ontwikkeld waarmee planningen gemaakt kunnen worden en bepaalde budgetten of werknemers aan taken kunnen worden gekoppeld. Hierdoor wordt het mogelijk om aan 'resourceplanning' te doen met Microsoft Project.

Visio

Microsoft Visio is software waarmee gebruikers schema's kunnen creëren. Zaken waarvoor het gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld plattegronden of stroomschema's. Gebruikers kunnen de schema's volledig aanpassen naar persoonlijke wens doordat er veel symbolen en mogelijkheden beschikbaar zijn.

Terug naar overzicht