De beste extra software voor je computer

De aanschaf van een nieuwe computer is altijd leuk. Echter heb je er zonder de juiste software nog helemaal niks aan. Software is in principe eigenlijk gewoon een computerprogramma, zoals Microsoft Word of Excel. Je hebt dus hardware nodig om gebruik te kunnen maken van de software. Zonder computer of tablet kun je ook geen gebruik maken van de software.

Omdat er zo enorm veel verschillende programma's beschikbaar zijn is het onmogelijk om alle software te bespreken. Om deze reden hebben wij een drietal van veel gebruikte soorten software uitgekozen en deze besproken. Deze programma's zijn immens populair en vele zijn door de jaren heen eigenlijk onmisbaar geworden. Vanzelfsprekend hopen veel mensen op gratis software, maar regelmatig dient er voor software betaald te worden. Toch is er ook gratis software beschikbaar die prima zijn werk doet.

Betaalde software beter dan gratis software?

Voor bijna alle programma zijn er wel alternatieven beschikbaar die volledig gratis zijn. Hier zitten natuurlijk voordelen, maar ook nadelen aan. De gratis software is vaak voorzien van reclame, omdat er anders te weinig inkomsten zijn om het programma te blijven ontwikkelen. Daarnaast zijn de betaalde versies vaak toch net wat uitgebreider en bieden deze betere ondersteuning bij eventuele problemen.

Dit wil niet zeggen dat alle gratis software minder goed is dan de betaalde. Zo is VLC Media Player een gratis en zeer goed alternatief voor Windows Media Player. Daarnaast is LibreOffice een goed gratis alternatief voor Windows Office. Wel zijn de mogelijkheden van de individuele programma's minder dan die bij Windows, maar als je alleen opzoek bent naar de standaard dingen zoals teksten schrijven of gegevens in een rekenblad bewaren zit je met LibreOffice goed.

Welke informatie vind je op HCW.be?

Wij hebben er voor gekozen om Adobe, virusscanners en Microsoft Office te behandelen. Deze zijn inmiddels voor veel mensen en bedrijven onmisbaar geworden in het dagelijkse leven en dat is ook niet zomaar. Veel van deze programma's zitten erg goed in elkaar en kunnen voor enorm veel doeleinden gebruikt worden.